GRATIS verzending in België en Nederland📦
GRATIS verzending in België en Nederland📦

Blogs

3 benodigdheden voor optimale voetbalprestaties

3 benodigdheden voor optimale voetbalprestaties

Aan het eind van het seizoen zal ook jouw voetbaloutfit versleten zijn waardoor je toch echt op zoek moet naar nieuwe artikelen. Waar let jij op als je in de winkel staat voor je splinternieuwe voetbalschoenen, trainingspakken of keeper handschoenen?

  1. De basis: Voetbalschoenen

Er bestaan ongelofelijk veel verschillende soorten voetbalschoenen. Van leren zwarte schoenen tot synthetische roze nike's, als voetballer ben je elke soort schoen wel eens tegengekomen. Voetbalschoenen slijten nu eenmaal zeer snel, waardoor je geregeld een nieuw paar moet aanschaffen. Wat je misschien nog niet wist, is dat je noppen van groot belang zijn in dit proces. Voor meer informatie hierover zie onze blog: 'Welke type voetbalschoenen zijn er?'. Tegenwoordig zie je ook verschil in voetbalschoenen die invloed hebben op je snelheid of je passing. Onze tip is om te kijken wat bij jou past, je zal afwegingen moeten maken tussen uiterlijk en kwaliteit. 

  1. Train jezelf: Trainingskleding

Er bestaan tegenwoordig veel verschillende trainingspakken. Wat belangrijk is bij het passen van je trainingskleding is dat het je beweegruimte vrij moet laten, je goed kunt ademen en dat het vooral erg licht is. Deze kwaliteiten kunnen immers het verschil maken tussen goede en super goede prestaties en zijn de zoektocht op het einde van het seizoen dan ook meer dan waard.

  1. Voor de keepers: Handschoenen

Ook de keeper verdient het om optimaal te presteren binnen het veld, dit is immers van levensbelang voor het hele team. Een belangrijk element hiervoor zijn dan ook zijn/haar handschoenen. Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij het kopen van keeper handschoenen is toch wel de grip, het moet namelijk niet zo zijn dat een keeper de bal door zijn handen laat glippen. Voor optimale grip is het verstandig om handschoenen te kopen die gemaakt zijn van kunststof. Een kleine tip voor het voorkomen van blessures: koop dikke en stevige handschoenen, dit vermindert de impact van snelle ballen!


Schrijf een reactie

Comment are moderated